Nega lasnih vstavkov

Tako kot nega naših las je potrebna tudi nega naših podaljšanih las oziroma lasnih vstavkov ali lasnih podaljškov. Pred nakupom se moramo pozanimati, iz kakšnega materiala so zgrajeni lasni vstavki in kakšna je priporočljiva nega takšnih las. Če je potrebna uporaba kakšnih pripomočkov, jih ponavadi lahko dobimo kar v trgovini, kjer kupimo tudi lasne vstavke, sicer pa nam svetovalci svetujejo, kje lahko dobimo primerne pripomočke.



Lasne vstavke ponavadi lahko peremo, pri tem pa moramo biti nežni, prav tako jih ne smemo gnesti, ko lase sušimo, ampak jih je na rahlo otremo z brisačo. Lasne vstavke lahko oblikujemo, če so le-ti iz naravnih las, lahko jih navijamo z navijalkami ali s kodralnikom, lahko jih zgladimo z likalnikom za lase ali pa s sušilcem za lase in nato oblikujemo s krtačami. Lahko tudi uporabljamo različne modne lasne dodatke, na primer lasnice, krokodilčke, elastike za lase, vendar prav tako moramo biti pri tem previdni in ne smemo vleči las. Če se barve lasnih vstavkov naveličate, jih lahko pobarvate na poljubno barvo, ki vam ustreza.

Poleg tega pa je potrebno za nego lasnih vstavkov uporabljati tudi pravilne šampone, to so šamponi, ki so namenjeni prav takšnim lasem, potem tudi balzam za takšne lase in tudi pene za lase, spreji in geli za lase. Če  pa nosimo umetne lasne vstavke pa smo pri negi takšnih las precej omejeni. Ne smemo jih oblikovati, ne barvati, prav tako pa jih ne smemo pretirano obtežiti z dodatnimi laki in spreji, saj takšen material ni primeren za takšno oblikovanje.

No comments:

Post a Comment