Frizerski showi

Frizerski showi, sejmi in konference so namejeni predvsem informiranju frizerjev in drugim obiskovalcem ter tudi izmenjavi različnih mnenj, znanj in rešitev frizerskih mojstrov med seboj. Na frizerskih showih se pokažejo novi trendi za naslednje mesece ali leto, nove barve, prelivi, pričeske in ostali modni trendi na področju frizerstva in oblikovanja las. 


Poleg tega, da se spozna veliko različnih tehnik, pa frizerji spoznajo tudi druge frizerje in njihove ideje. Na ta način si lahko izmenjajo kontakte in se kasneje povežejo. Ponavadi frizerske showe vodijo priznani frizerji, tako tuji kot domači, ki imajo veliko izkušenj na tem področju in so inovativni, preizkušajo kaj novega in ustvarjajo trende. Na takšnih dogodkih, kot je frizerski show ali frizerski festival, pa je poleg samega oblikovanja, barvanja in striženja las, zelo pomembno tudi, da je show res show v pravem pomenu besede. 

Zato je na teh dogodkih veliko drugih točk, na primer plesnih točk, pevskih točk in tudi raznih akrobacij, od žongliranja do bruhanja ognja in podobnih točk. Pomembna pa je tudi obleka, zato nekateri frizerski showi kasneje priredijo še modno revijo, kjer ženske predstavijo predvsem novo frizuro, nepomembna pa nit niti obleka. Poleg obleke pa je pomemben tudi splošni videz ženske, zato so na takšnih šovih prisotni tudi maskerji, ki naličijo ženske tako, da se ličenje sklada s celotno podobo, predvsem pa na ta način, da izpostavi najpomembneje, to je frizura. Eden izmed večjih svetovnih frizerskih showov je Alternative Hair Show v Londonu, katerega se udeleži tudi do 8000 frizerjev iz celega sveta ter Keune show, ki se j odvijal v Amsterdamu.        

No comments:

Post a Comment