Negovanje lasnih podaljškov


Za lep in zdrav videz las je pomembna dobra nega. Negovanje las iz dneva v dan nam prinese lepe rezultate tudi v primeru, če po naravi nimamo lepih in zdravih las. Če so naši lasje večkrat neukrotljivi, jih lahko rešimo le s pravilno nego. O negi las, če menimo, da so naši lasje posebni, se je dobro posvetovati s frizerjem ali s strokovnjakom, ki se spozna na sestavo las in na splošno na frizure, na lase. 

Še bolj pomembna nega pa je takrat, ko nosimo lasne podaljške ali lasne vstavke, lasulje ali kakšne druge umetne pripomočke za lase ali kot nadomestek las. Negovanje lasnih podaljškov pa se precej razlikuje od negovanja naših naravnih las, saj lasni podaljški ne vsebujejo več toliko maščobe kot bi jo morali, prav tako ne vsebujejo več toliko keratina. Če je pri negi naših las pomembna tudi prehrana, tu s prehrano ne spremenimo veliko, razen tega, da naravni lasje hitreje zrastejo in ostanejo lepi, zdravi in negovani. 


Pač pa ima veliko več pri tem nega lasnih podaljškov s pomočjo pripomočkov za podaljšane lase ali pa šamponov, balzamov,... Upoštevati pa moramo tudi druga navodila, kot so na primer, da moramo lasne podaljške česati vsaj dvakrat na dan in da lasnih podaljškov ne smemo vleči med razčesavanjem, sploh če to niso najbolj kvalitetni lasni podaljški, na primer remy lasni podaljški. Razčesati jih moramo tudi pred pranjem, peremo jih od vrha glave proti koncu, torej od korena do konic in za konice uporabimo olje za lase. Na koncu lahko v lase vtremo še kremo in jih nato posušimo.

No comments:

Post a Comment